Сендвіч з смаженим мізками
(Індія)
Нічим не відрізняється від звичних нам сендвічів. Тільки замість котлети використовуються свинячі мізки. Насправді мізки - дуже ніжний інгредієнт, який легко зіпсувати. Подається бутерброд з соусами - гірчичним або томатним.
Хаш
(Середній Схід)
Яловичий шлунок фарширується мізками і їстівними частинами голови. Вариться в густому бульйоні. Потім приправляється перцем, лимоном, часником, і іншими спеціями. Пройшовши всі кола готування, страва виходить наваристою та смачною, подають його з розкришеним лавашем, зі свіжими овочами.
Очні яблука тунця
(Японія)
Ця страва дивиться на тебе з тарілки і виглядає огидно, але любителі стверджують, що за смаком це дуже ніжно і нагадує за текстурою кальмара. Не обов'язково йти в ресторан, щоб поласувати цим делікатесом. Все для «очей тунця» можна купити в продуктовому магазині Китаю або Японії.
П'яні креветки
(Китай)
Креветки не піддаються ніякий термічній обробці. Вони просто сплять похмільним сном і чекають, коли ж знайдеться сміливець, здатний їх проковтнути.
Суп з пташиних гнізд
(Корея)
Це азіатське блюдо готується зі звичайного пташиного гнізда салангани. Воно може бути з пікантною начинкою у вигляді пташеня або яйця. Гніздо обсмажують у фритюрі і подають зануреним в курячий бульйон.
Устриці Скелястих гір
(Канада)
Нічого спільного у цієї страви ні з устрицями, ні зі скелями горами немає. Це насінники бика, вимочені, вичищені, обкачані в клярі і спеціях і обсмажені до золотистої скоринки. А назва ... може маскування?
Риба Інь і Янь
(Китай)
Телячий рубець з потрухами і приправами
(Шотландія)
Смажений тарантул
(Камбоджа)
Тарантула обвалюють в цукрі і солі, обсмажують в часниковому маслі. Найсмачніше в ній - коричневе черевце, де зосереджені продукти життєдіяльності павука.
Мурашина ікра Ескамолес
(Мексика)
Личинки мурахи, здобуті з коренів агави. Цю ікру порівнюють зі смаком горіха. Мурашину ікру смажать або подають як гарнір з омлетом або тако.