Незвичайна Кулінарія

 Сендвіч з смаженим мізками

(Індія)

   Нічим не відрізняється від звичних нам сендвічів. Тільки замість котлети використовуються свинячі мізки. Насправді мізки - дуже ніжний інгредієнт, який легко зіпсувати. Подається бутерброд з соусами - гірчичним або томатним.




Хаш

(Середній Схід)


    Яловичий шлунок фарширується мізками і їстівними частинами голови. Вариться в густому бульйоні. Потім приправляється перцем, лимоном, часником, і іншими спеціями. Пройшовши всі кола готування, страва виходить наваристою та смачною, подають його з розкришеним лавашем, зі свіжими овочами. 

 


Очні яблука тунця 

(Японія)

 

   Ця страва дивиться на тебе з тарілки і виглядає огидно, але любителі стверджують, що за смаком це дуже ніжно і нагадує за текстурою кальмара. Не обов'язково йти в ресторан, щоб поласувати цим делікатесом. Все для «очей тунця» можна купити в продуктовому магазині Китаю або Японії.




П'яні креветки 

(Китай)

    Креветки не піддаються ніякий термічній обробці. Вони просто сплять похмільним сном і чекають, коли ж знайдеться сміливець, здатний їх проковтнути. 

 



Суп з пташиних гнізд 

(Корея)

 

    Це азіатське блюдо готується зі звичайного пташиного гнізда салангани. Воно може бути з пікантною начинкою у вигляді пташеня або яйця. Гніздо обсмажують у фритюрі і подають зануреним в курячий бульйон.

 



 Устриці Скелястих гір

(Канада)

 

    Нічого спільного у цієї страви ні з устрицями, ні зі скелями горами немає. Це насінники бика, вимочені, вичищені, обкачані в клярі і спеціях і обсмажені до золотистої скоринки. А назва ... може маскування? 



Риба Інь і Янь

(Китай)

    Одночасно мертва, одночасно жива риба - цей делікатес подається в деяких китайських ресторанах, хоча заборонена у всьому світі за негуманне ставлення. Живого коропа обсмажують на сковороді, щоб він ще залишався живий і на тарілці у клієнта, ловив повітря ротом.
 


Телячий рубець з потрухами і приправами

(Шотландія)

    На вигляд звичайна ковбаса, але шотландці замовчують про її вміст. Насправді це ягня, точніше його легені, печінка і серце, зварені в бульйоні. Подають його помпезно, під звуки волинки і келих віскі.
 




Смажений тарантул

(Камбоджа)

   Тарантула обвалюють в цукрі і солі, обсмажують в часниковому маслі. Найсмачніше в ній - коричневе черевце, де зосереджені продукти життєдіяльності павука.

 





Мурашина ікра Ескамолес

(Мексика)

   Личинки мурахи, здобуті з коренів агави. Цю ікру порівнюють зі смаком горіха. Мурашину ікру смажать або подають як гарнір з омлетом або тако.